AUW! Wat te doen als jouw hond zijn nagel breekt.

De lente komt eraan in Nuland, dit is een prachtige tijd van het jaar en veel hondenbezitters in het gebied van de Waterleiding of de Geffense Plassen laten daar graag hun hond uit. Een van de meest voorkomende redenen waarom eigenaren hun honden tijdens de warmere maanden naar Dierenkliniek Nuland brengen, is vanwege gescheurde of gebarsten nagels, die vaak optreden wanneer ze buiten of in de natuur rondrennen.

Wat gebeurd er als een nagel breekt/scheurt?
Net zoals wanneer wij een gebroken of gebarsten nagel hebben, kan dit net zo ongemakkelijk of pijnlijk zijn voor onze honden. In de nagel van een hond zit een verzameling bloedvaten die deel uitmaakt van het zogenaamde “leven”. Als dit wordt blootgesteld, kunnen er bloedingen zijn. Ook zitten hier veel zenuwen waardoor een gescheurde of afgebroken nagel erg veel pijn doet.

Wat moet ik doen met een afgebroken/gescheurde nagel?
We raden aan om uw hond mee te nemen voor een afspraak als de gebroken nagel nog steeds is bevestigd of als deze bloedt. In sommige gevallen kunnen pijnstillers of antibiotica nodig zijn om uw hond comfortabel te houden of om infectie te voorkomen.

Voorkomen
Om een ​​gebroken nagel te voorkomen moet je de nagels van je hond kort houden door deze routinematig te knippen of ze naar Nuland te brengen, om ze door ons ze te laten knippen. De tijd tussen elke knipbeurt is afhankelijk van de hond, maar als de nagels van uw hond de grond raken, is dit het ideale moment om de nagels te knippen.