De kliniek

Apotheek

Dierenkliniek De Groote Vriend heeft een uitgebreide apotheek met moderne diergeneesmiddelen. Ook liggen speciaal dieetvoer, onderhoudsvoer en diverse beschermings- en verzorgingsartikelen voor u klaar.

Bloedanalyse-apparatuur

Uw kliniek heeft eigen bloedanalyse-apparatuur. Hiermee kan snel bloedonderzoek worden uitgevoerd.  We kijken hiermee naar de klinische chemie (dus het functioneren van nieren, lever, suiker, eiwitten) of naar het ontstekingsbeeld. Binnen 30 minuten ontvangt u de uitslag. Voor heel specialistisch onderzoek is het soms noodzakelijk om monsters op te sturen naar een extern laboratorium.

Digitale röntgenapparatuur

Uw dierenarts maakt vaak gebruik van moderne röntgenapparatuur, geschikt voor diverse onderzoeken. Zo kan ze heel snel en goed zien wat er aan de hand is met uw huisdier.

Echo

Onze kliniek beschikt over echo apparatuur. Hiermee kunnen we in de blaas of buik kijken middels geluidsgolven. Zo stellen we onder andere vast of je hond of kat zwanger is. Vaak is het een mooie ondersteuning van de röntgenbeelden.

Gasanesthesie

Uiteraard beschikken wij over gasanesthesie. Dit is een nauwkeurige, mooie  en veilige manier van narcose. Bovendien kan uw hond of kat rustig beademd worden tijdens de behandeling en komt hij of zij sneller uit narcose.

Operatiekamer

Onze kliniek beschikt over een modern ingerichte operatiekamer, waarin chirurgische ingrepen uitgevoerd worden. Tijdens operaties worden ademhaling en hartslag van het dier gemonitord middels de moderne bewakingsapparatuur. Zo kunnen precies vertellen hoe het dier reageert op de operatie. 

Opname

Na de operatie gaan de dieren door naar de opname. Hier komen ze in een speciale comfortabele opnamekooi en worden continue voorzien van zuurstof en warmte.
Soms is het nodig dat uw huisdier ter observatie of voor behandelingen moet blijven voor een paar dagen. Dit kan in onze goed ingerichte en diervriendelijke opnameruimte. U bent welkom om op ziekenbezoek te komen.

Tandheelkunde

Dierenkliniek De Groote Vriend zorgt voor het gebit van je huisdier. Wij zijn hiervoor speciaal opgeleid en gebruiken professionele apparatuur, waaronder een speciale dentale unit. Ook geven wij tips over hoe u het gebit van uw huisdier zo lang mogelijk fris kunt houden.

Urine-analyse apparatuur

Wij beschikken over snelle urine-analyse apparatuur. Als u het plasje van uw dier voor ons opvangt, analyseren wij snel wat er aan de hand is en welke behandeling wij het beste kunnen inzetten. Lukt het opvangen niet? Dan helpen wij u daar natuurlijk bij.

Microscopie

Door middel van microscopie doen wij onderzoek naar huidcellen, bacteriën, gisten, ontstekingscellen, bloedcellen, ectoparasieten en urinekristallen. De microscoop is daarbij een magische tool. Het is ongeloofelijk wat er dan zichtbaar wordt. 

Bloeddrukmeter

Hoge bloeddruk komt bij onze (seniore) huisdieren ook regelmatig voor. Wij beschikken over de nieuwste bloeddrukmeter. Een gratis bloeddrukmeting zit voor seniore huisdieren bij hun jaarlijkse vaccinatie.

Zuurstofkooi

Voor benauwde katten en (kleinere) honden met hart- en/of longproblemen beschikken wij over een zuurstofkooi. Vaak zijn dit kritieke situaties maar door het geven van zuurstof kunnen we veel dieren stabiliseren.